Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- در روز چهارشنبه 3 شهریور 1400 شاخص کل رشد اندکی داشت و نمادهای بزرگ و شاخص‌ساز زیادی افت قیمت داشتند. اغلب نمادهای کوچک و متوسط بازار رشد کردند و شاخص هم وزن بیش از 5 هزار واحد بالا آمد.

 در معاملات امروز بورس تهران شاخص کل بورس با افزایش 6 هزار و 672 واحدی نسبت به روز سه‌شنبه به رقم یک میلیون و 550 هزار واحد صعود کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاخص هم وزن نیز با رشد 5 هزار و 78 واحدی در سطح 456 هزار و 298 واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس 97 واحد بالا آمد و در سطح 22 هزار و 317 واحد قرار گرفت.
صعود کوچک و متوسط ها

در روزی که شاخص کل رشد اندکی داشت و نمادهای بزرگ و شاخص‌ساز زیادی افت قیمت داشتند، اغلب نمادهای کوچک و متوسط بازار رشد کردند و شاخص هم وزن بیش از 5 هزار واحد بالا آمد.

نمادهای بزرگ بازار مانند فارس، شستا،‌ فولاد، شپدیس، فملی، شیراز، ونیکی، پترول،‌ جم، کگهر، کچاد، فخوز، وسپهر، حفاری، فاراک، صبا، ومدیر، شاروم، وپارس و شغدیر قرمزپوش شدند و مانع رشد قابل توجه شاخص کل شدند.

بورس
ورود پول حقیقی

روز چهارشنبه برای دومین روز پیاپی ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت شد و 57 میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد.

در معاملات امروز بیشترین ورود پول حقیقی به سهام پارسان (شرکت گسترش نفت و گاز پارسیان) تعلق داشت که ارزش تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی آن 85 میلیارد تومان بود. پس از پارسان، قثابت (قند ثابت خراسان) و خبهمن (خودروسازی بهمن) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.

در مقابل نماد وبملت (بانک ملت) با 56 میلیارد تومان بیشترین خروج پول حقیقی را داشت و نمادهای برکت (داروسازی برکت) و فولاد (فولاد مبارکه) در رتبه‌های بعدی قرار داشتند.
سهم‌های تاثیرگذار بر شاخص

روز چهارشنبه نمادهای «پارسان»، «وامید» و «تاپیکو» بیشترین تاثیر را در رشد شاخص کل داشتند.

همچنین سه نماد «فارس»، «شستا» و «فولاد» نمادهای بزرگ بازار بودند که بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند.

در جدول پرتراکنش‌ترین نمادهای بورس سپید صدرنشین است و شستا و سنیر در رتبه‌های بعدی هستند. در فرابورسنیز وهامون، دی و مدیریت پرتراکنش‌‌ترین نمادها هستند.
افزایش ارزش معاملات

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 15 هزار و 438 میلیارد تومان رسید که نسبت به روز ‌‌سه‌شنبه 10 درصد افزایش یافته است.

ارزش معاملات خرد نیز با رشد 12 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 11 هزار و 934 میلیارد تومان رسید.
مازاد تقاضا در بازار

در پایان معاملات امروز ارزش صف‌های خرید نسبت به پایان روز کاری گذشته 11 درصد افت کرد و در رقم هزار و 182 میلیارد تومان ایستاد. ارزش صف‌های فروش نیز 174 درصد کاهش یافت و 102 میلیارد تومان شد. بدین ترتیب ارزش مازاد تقاضای بازار در پایان معاملات به هزار و 80 میلیارد تومان رسید که نسبت به روز سه‌شنبه افت 5 درصدی را نشان می‌دهد.
همچنین بخوانید

افت60 درصد شرکت‌های بورسی
صعود شاخص بورس با اهرم حمایت + نمودار
افت مازاد عرضه در بورس/کاهش خروج پول حقیقی
اتفاق بی‌سابقه در بورس

شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور (کنور) با صف‌ خرید 105 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از کنور، نمادهای مدیریت (سرمایه‌گذاری و خدمات مدیریت صندوق بازنشستگی کشور) و مادیرا (صنایع ماشین‌های اداری ایران) بیشترین صف خرید را داشتند.

بیشترین صف فروش نیز به ثالوند (سرمایه گذاری مسکن الوند) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 47 میلیارد تومانی داشت. پس از ثالوند، کمرجان (بازرگانی و تولیدی مرجان کار) و ثاباد (توریستی و رفاهی آبادگران ایران) بیشترین صف فروش را داشتند.
نقشه بورس بر مبنای ارزش معاملات

 اقتصادنیوز

 

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: معاملات امروز میلیارد تومان نمادهای بزرگ ارزش معاملات کوچک و متوسط نسبت به روز پول حقیقی شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۱۳۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک گفت: اخیرا شنیده می‌شود که برخی مبادلات در بازار مسکن از طریق دلار و بیت‌کوین انجام می‌شود که به نظر من علت آن ایجاد سامانه خودنویس و نبود واسطه برای مدیریت قراردادها است.

مهدی کرباسیان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بنا بر اعلام برخی مشاوران املاک با پدیده‌ای جدید در بازار مسکن مواجه شده‌ایم. شایعه شده برخی فروشندگان آپارتمان از خریداران تقاضای دلار، ارز دیجیتال، طلا و غیره می‌کنند. به نظر من یکی از دلایل این موضوع ایجاد سامانه خودنویس است که باعث حذف واسطه شده است. به هر حال زمانی که واسطه، معامله را مدیریت می‌کند مبادلات مالی نیز مدیریت می‌شود اما وقتی خریدار و فروشنده از طریق سامانه خودنویس اقدام به معامله می‌کنند نظارتی وجود ندارد.

وی افزود: بازار خرید و فروش مسکن در رکود به سر می‌برد اما مراجعات مقداری نسبت به فروردین بهتر شده است؛ مراجعاتی که منتج به معامله نمی‌شود و اغلب برای اطلاع از وضعیت اجاره صورت می‌گیرد. هر سال همین‌طور است، معمولا در اردیبهشت و خرداد که تغییرات اقتصادی خود را تا حدودی نشان می‌دهد متقاضیان برای پرس‌وجو  می‌آیند. نقل و انتقالات بازار اجاره هم در اردیبهشت و خرداد افزایش می‌یابد.

کرباسیان بیان کرد: قیمت‌های پیشنهادی آپارتمان در تهران نسبت به اسفند حدود ۱۰ درصد تغییر کرده اما به دلیل نبود مشتری، این نرخ‌ها هنوز به قطعیت نرسیده است. یکی از دلایل این کسادی، نوسانات بازار ارز است. کاهش قیمت دلار از محدوده ۶۹ هزار تومان به حدود ۶۱ هزار تومان بازار ملک را به نوعی کساد کرد؛ زیرا معتقدم بازار مسکن، دلاریزه شده و بالا و پایین رفتن قیمت دلار باعث می شود مردم برای خرید و فروش دست نگه دارند.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به تاثیر سامانه خودنویس بر کم‌رونق شدن معاملات مسکن گفت: مسئولان وزارت راه و شهرسازی دائما روی تبلیغات این سامانه مانور می‌دهند و به مردم می گویند بیایید قرارداد خود را مجانی ثبت کنید. در واقع رسما به حذف دفاتر مشاور املاک ورود کرده‌اند و اشتغال جامعه در حال سرکوب شدن است. در هر بازاری، اقتصاد را واسطه می‌چرخاند. جهش تولید نیاز به مشتری دارد. این مشتری از طریق واسطه‌ها می‌آید. موضوع واسطه برای بازار مسکن به عنوان یک بازار پیشرو در اقتصاد، اهمیت مضاعف دارد.

وی اظهار کرد: با ایجاد سامانه خودنویس، اکثر مشاوران املاک به سمت ابطال جواز رفته‌اند. این مساله تبعات منفی برای بازار مسکن و اشتغال کشور دارد. با توجه به پیشران بودن بخش مسکن نیز تبعات منفی برای اقتصاد کلان خواهد داشت که در آینده خود را نشان می‌دهد.

کرباسیان خاطرنشان کرد: برخی افراد می‌گویند دلالان ملک عامل گرانی مسکن هستند. سوال بنده این است آیا افزایش هزینه ساخت نیز به خاطر عملکرد مشاوران املاک است؟ حدود سه سال قبل هزینه ساخت هر متر مربع نهضت ملی مسکن را ۲.۵ میلیون تومان اعلام کردند. در حال حاضر به گفته مسئولان این رقم به ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان رسیده است.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک تهران، نوسانات قیمت مصالح ساختمانی را در قیمت مسکن موثر دانست و گفت: وقتی قیمت مصالح ساختمانی، هزینه صدور پروانه، نظام مهندسی و دستمزد کارگر، حمل و نقل و غیره تغییر می‌کند نباید انتظار داشته باشیم قیمت مسکن تغییر نکند. حتی ممکن است در تابستان با نوساناتی در بازار مسکن مواجه شویم.

وی در خصوص پیش‌بینی بازار مسکن در ماههای پیش رو گفت: دولت اقدام خوبی را در خصوص تامین مصالح ساختمانی در طرح نهضت ملی مسکن آغاز کرده که اگر بتواند از طریق این برنامه قیمت ساخت را کنترل کند ممکن است نوسانات بازار مسکن در تابستان که فصل جابه‌جایی است نیز محدود شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معاملات مسکن به این روش عجیب انجام می‌شود
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • پای بیت کوین به معاملات مسکن تهران باز شد
  • معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده/ طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • یک پیش‌بینی از آینده بازار سکه /سکه‌های کوچکتر تغییر فاز دادند
  • تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات/ سکه‌های حراجی به بازار نیامده است