Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-05@05:57:37 GMT

بر بورس چه گذشت؟

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۸۳۸۸۸

بر بورس چه گذشت؟

بورس در سال ۹۹ دو نیمه سبز و قرمز داشت، نگاهی کرده‌ایم به تعداد روز‌های صعود و نزول بازار در سال گذشته، سال پر فراز و نشیبی که با ورود و خروج‌های متعدد سهام‌داران به بورس همراه بود. به گزارش پول نیوز، در سال گذشته بورس فراز و فرود زیادی را پشت سر گذاشت. هم روز‌های صعودی جالب توجهی داشت و هم روز‌های نزول و سقوط را تجربه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماه‌های ابتدایی سال روز‌های مثبت بیشتری را برای سهام‌داران در بر داشت و از نیمه سال به این سو روز‌های منفی بورس بیشتر شدند.   شاخص بورس نمایی از وضعیت کلی بازار را نشان می‌دهد. در واقع شاخص نماگری است که بیانگر روند عمومی قیمت‌ها است که تغییرات آن در مقایسه با یک تاریخ مبدا در نظر گرفته می‌شود؛ بنابراین شاخص معیاری برای فهم روند کلی بورس تهران است. در حالی که شاخص کل در پایان سال ۹۸ در رقم ۵۱۲ هزار واحد قرار داشت، در سه ماهه ابتدای سال تا محدوده ۱.۲ میلیونی هم بالا رفت. رشد ۱۴۷ درصدی شاخص در پایان فصل بهار به معنی رشد ۱۴۷ درصدی متوسط قیمت سهام شرکت‌های بورسی است و به طبع سهام برخی از شرکت‌ها رشد بیشتری داشت و برخی نیز رشد کمتری را تجربه کردند.

در ۴ ماه ابتدایی سال تابلوی بورس در اغلب روز‌ها سبز بود. در فروردین ماه در مجموع ۱۷ روز کاری شاخص بورس در ۱۵ روز صعودی بود. اردیبهشت نیز ۱۵ روز مثبت را در ۲۱ روز کاری خود ثبت کرد و در ۱۷ روز کاری خرداد ماه شاخص کل در ۱۱ روز سبزپوش شد. اما شاید بتوان تیرماه را بهترین ماه بورس در سال گذشته نامید. در ۲۳ روز کاری این ماه شاخص ۱۹ روز مثبت را ثبت کرد و در پایان ماه به رقم یک میلیون و ۹۱۶ هزار واحد رسید.

بیشترین ورود پول حقیقی در سال ۹۹، روز ۲۶ تیرماه ثبت شد. در این روز ۶ هزار و ۴۲۴ میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد. روز‌های ۲۲ تیر و ۱۱ تیرماه نیز در رتبه‌های بعدی بیشترین ورود پول حقیقی در سال گذشته قرار دارند.

بورس تا ۲۰ مرداد روندی صعودی را طی کرد. روند پرشتاب و هیجان‌انگیزی که خیلی‌ها را به بورس کشاند. طبقات مختلف مردم از اقشار مختلف وارد بورس شدند و موجی از ورود سهام‌داران شکل گرفت. در این دوره –از ابتدای سال تا هفته سوم مرداد- بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی حقیقی به بورس وارد شود که ۷۰ درصد آن در حد فاصل ابتدای تابستان تا هفته سوم مرداد به بازار تزریق شد. ۵۰ روز داغی که شاخص بورس را به سقف تاریخی ۲ میلیون واحدی رساند.

اما این پایان ماجرا نبود، بورس از آن پس شروع به نزول کرد به طوری که در مرداد ماه تعداد روز‌های مثبت و منفی برابر شد و در شهریور تعداد روز‌های نزولی بازار از روز‌های سبز بازار پیشی گرفت. در ۲۱ روز کاری شهریور سهام‌داران تنها ۹ روز مثبت را به چشم دیدند.

در آخرین روز کاری شهریور شاخص کل بورس در رقم یک میلیون و ۵۹۵ هزار واحد قرار گرفت تا بازدهی فصل تابستان ۲۵ درصد شود.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بورس اوراق بهادار بازار سرمایه شاخص بورس عرضه سهام سهام عدالت سال گذشته سهام داران روز کاری روز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۸۳۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 

رونق تولید موضوعی است که در سال های اخیر بیشتر مورد توجه سیاست گذاران کلان و مسئولان اقتصادی کشور قرار گرفته و سال ۱۴۰۳ نیز شعار جهش تولید با مشارکت مردم انتخاب شده است اما نقش بورس در این زمینه چیست؟

به گزارش ایسنا، کارشناسان اقتصادی بازار سرمایه را یکی از ابزارهای مناسب برای اجرای سیاست رونق تولید عنوان می‌کنند، اما آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید در کشور شود؟ برخی معتقدند که بورس به واسطه بازار ثانویه امکان جذب نقدینگی جدیدی ندارد و بنابراین نمیتواند به شرکت ها کمک کند و  آنچه در بورس اتفاق می افتد، نوسانات متعدد است.

برزو حق شناس در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه بازار سرمایه یکی از مولفه‌های اقتصادی هر کشوری است، گفت: در  واقع رونق تولید نیز یکی از سیاست‌های کلان کشور در حوزه اقتصاد  محسوب می‌شود که بورس جزئی از آن و یکی از ابزارهای اجرای این سیاست کلان محسوب می‌شود. 
وی با اشاره به اینکه بورس نمی‌تواند به تنهایی باعث رونق تولید شود، یادآور شد: اگر سیاست های دیگر کشور در کنار بورس به کمک رونق تولید بیاید در آن زمان است که رونق تولید شکل می گیرد. 
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به تفاوت بازارهای اولیه و ثانویه پرداخت و ادامه داد: اینکه بورس بازار ثانویه است تعریف درستی است،  اما اگر به درستی مدیریت نشود باعث اختلال در بازار اولیه می شود.
به گفته حق شناس، بازار اولیه به شرکت‌ها کمک می‌کند تا تامین مالی شوند و بتوانند عرضه اولیه خود را برای سرمایه گذاران به نمایش بگذارند، اما در کنار بازار اولیه اگر بازار ثانویه یعنی بورس فعالیت بانشاطی نداشته باشد نمی توان انتظار داشت که بازار اولیه هم رونق پیدا کرده و با استقبال سرمایه گذاران رو به رو شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • افزایش ۴۲۶ واحدی شاخص کل بورس
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • تحلیل روند بازار سهام در هفته‌ای که گذشت
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • فروش برق با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی